Civil Rádió FM98
| Impresszum | Médiaajánlat | International | RSS

Műsorok | Hírek | Fórumok | Műsor archívum | A Civil rádióról | Közösségi rádiózás
Online adás: Modem / Szélessáv

Fórumok - Témák

Fórumok

 

Név:
E-mail:
Beírás:
Negyvennyolc plusz Tizenöt egyenlő:

barbar
2014.10.10. 18:54:52
Na ez hova megy?

dj Gospel
2013.05.09. 17:40:46
Szabó Balázs LIVE !

Kapcsolódjatok be a műsorba.

Az Úl CD letöétőkártyája a tietek lehet......

dj Gospel
2013.02.14. 17:43:19
Helyes fiúk, helyes lányok...Helyes_beat.
2013 sikercsapata?
majd meglátjuk.
Hallgassatok bennünket, kérdezzetek....

KriZ
2011.01.05. 14:44:08
Hangszüret: Beérett a szeder!

Még a '90-es évek közepén is elérhetetlen álomnak tűntek az igazán profi magyar gospel lemezek. Tátott szájjal hallgattuk Ron Kenoly-t, az akkor már elhunyt nagy úttörő Keith Green-t, a rock vonalon nagyot alkotó Petra-t vagy épp Carman-t. Az évek alatt aztán felnőtt a magyar gospel generáció, akik már könnyebben szerezhették meg az amerikai kazettákat, lemezeket, ők maguk is kezdték elsajátítani a dalokat és élőben is hallhatták a keresztény zene nagyjait. Kezdenek tehát beérni a gospel generáció gyümölcsei.
A közelmúltban egy újabb lépcsőfokhoz értünk, amikor egy világszerte ismert keresztény énekes magyar lemezen szerepelt. Bár epizódszerepről van szó, Ron Kenoly egy dalban közreműködik Szeder Balázs: Blackberry Jam cd-jén, mégis ez valami olyan esemény, ami előtte soha nem történt meg kis hazánkban. Ron mellett persze többek között olyan kiváló muzsikusok demonstrálják a zenei- és szellemi egységet az albumon, mint Johnny K. Palmer, Almási Kornél, Hámori János (Budapest Jazz Orchestra), Mihalik Ábel (Kispál és a Borz), Bolba Éva (Hot Jazz Band) vagy Bubenyák Zoltán (Back II Black).
A Gospel Café következő adásában Szeder Balázzsal beszélgetünk az album hátteréről és a dzsem készítés mesébe illő történeteiről.

kage
2010.07.13. 21:54:57
www.facebook.com gyere oda, naprakész információk a Gospel Café oldalán

KriZ
2010.06.02. 18:28:55
Vajon szét kell választani a 'kegyes, szakrális' mûvészetet a profizmustól? Ki kell-e maradni a magukat kereszténynek vallóknak a világ versengésébõl, vagy éppen azzal kell jó példát mutatniuk, hogy élen járnak? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a Gospel Café következõ adásában, amikor élõ interjút készítünk Jermann Gáborral, aki többek között az Eden Crew zenésze és nemrég megnyert egy nívós gitárversenyt. A gitáros természetesen kedvenc zenéibõl is bemutat nekünk néhányat, de nem maradhatnak el a programajánlók, a hírek és érkeznek Amerikából a legújabb gospel slágerek is. A mûsorvezetõ: Csapó Krisztián

Ruzsa Viktor
2010.05.15. 17:14:51
Kedves Hallgatók!

Létrehoztam a "Civil Rádió - FM 98" közösségi oldalt a Facebook-on.

keressék és csatlakozzanak Önök is, és szóljanak hozzá mûsorainkhoz! Nem találják kedvenc mûsoraikat? A Fórumban van lehetõség új téma létrehozására.
Kellemes idõtöltést, és rádióhallgatást kíván szeretettel,



Ruzsa Viktor

(Handycap, Hangoskönyvóra, Fillagória)

Kage
2010.04.15. 11:58:54
2010. 04. 15. csütörtök, II. évf. 56. adás

Felhajtóerõ

Szakrális könyûzene és emberközeli kereszténység?
Hogy értsük ezt?

A Debreceni István énekes és a WhiteFieldz Project, rock, blues és elektronikus elemeket tartalmazó zenéjükben folyamatosan keresik a friss, újszerû zenei megoldásokat.
Koncertjeiket látványában is igyekeznek maradandó élménnyé tenni hallgatóik számára, miközben tudatosan építik a mai kor embere számára is megfogható, emberközeli kereszténység „imázsát”.

Dalaik erõteljes módon szólítják meg hallgatóikat, mûködõ alternatívát kínálva fel, korunk értékvesztett és csalódott társadalmának.

Vendégünk Debreceni István és Lugossy László akiket arról fogunk faggatni, hogy értsük a fenti mondatokat és miért éppen rock? Sok zenével és Pécsi kultúrális ajánlóval.

Agape Fesztivál - 7 Hét Újpestért

A mûsor második felében Juhász Detti lesz vendégünk akivel sok gospelzene közepette arról beszélgetünk, hogy lehet, hogy manapság a szakrális programok az utcára kerülnek?

Mûsorvezetõ Kelemen Gábor, Kage és Biró Zsolt, Dj Gospel.

www.agafeszt.net23.net

www.whitefieldz.com

KriZ
2010.04.07. 10:14:38
Együtt vagyunk

Mai szétszabdalt, minden szempontból polarizált világunkban sokan törekszenek a békére és az egységre. Sokszor még a hasonló világnézetû-, származású-, korú emberek is nehezen valósítják meg az egység ideáját, épp ezért különleges kezdeményezés egy újszerû gospel album létrehozása, ahol a sokszínûség tudott egésszé kovácsolódni. Bár még tartanak a munkálatok Szeder Balázs basszusgitáros 'Blackberry Jam' nevû projektjének nagylemezén, a zene nagyrésze már rögzítésre került olyan felekezetközi és azon 'kívüli' zenészekkel, mint a Kispál és a Borz dobosa, a Budapest Jazz Orchestra szóló trombitása, a Hot Jazz Band énekesnõje és zenészek énekesek a Tûzveszély, a Joy Gospel, a Morgenfunk, a BPA Gospel Team és az Agapé csapataiból. A Gospel Café következõ adásában az ötletgazdával beszélgetünk errõl a rendhagyó munkáról és annak tapasztalatairól, a beszélgetés közben természetesen a legújabb gospel felvételekbõl szemezgetünk. A mûsorvezetõ: Durkó Anett és Csapó Krisztián

Kage
2010.03.19. 09:23:11
Igen és lesz Rengeteg táncszínház és a müsor pont errõl szól, halgassátok meg.
www.gospelcafe.hu

kage
2010.03.10. 18:46:45
www.gospelcafe.hu

Valami probléma van a honlappal, mert nem tudjuk frissíteni nem csak Mea és Dobner Illés lesz a vendégünk hanem. Logossy László is a WhiteFieldz Projectbõl.

Izgalmas lesz megint a mûsor!

kage
2010.02.18. 10:47:48
Szia Harcsahal örülök hogy legalább nálad.
Az új slágereket akkor fogjuk ha végre küldenek is nekünk...

kage
2010.02.18. 10:43:28
2010. 02. 18. csütörtök, II. évf. 48. adás

Most átléptünk az árnyékunkon, Adjon Isten...


Ma este a világzenéje a fõszerep, a szó valóságos és átvitt értelmében is. A világok találkozása, a magyar-magyar mégis külföldi zenekarok, az emberség és zene a témája az adásnak.

Vendégünk a Lighthouse zenekar, akik egy pályázatot nyertek meg mégis világnézetet kaptak.

A Lighthouse együttes közös turnéja a Csíkszeredai Role együttessel, mélyebb húrokat pendített meg az egész zenekarban, mint egy egyszerû utazás. Így vall errõl a basszusgitárok kiváló értõje Banos Gergely.


> Az útnak valami transzcendentális jelentését vélem felfedezni. Most szabályosan meg kellett küzdenünk azért, hogy zenélhessünk: mint a mesében erdõn-mezõn kellett vándorolnunk. szombaton az történt, hogy közönség helyett egy közösségnek és egy közösséggel együtt muzsikáltunk, a zene számomra most töltötte be igazán az elsõdleges szerepét, mint közös nyelv. Végig megvolt az az érzésem, hogy a közös múltról és a közös jelenrõl beszélgetünk mi hárman: a két zenekar és a hallgatóság. És ugyan eltérõ dialektusban, különbözõ képekkel, eltérõ eszközökkel, de ugyanazt mondjuk. A zenekarok a népdalok és a költészet nyelvén, az egység nyelvén szóltak, míg, akik velünk szemben ültek az ottlétükkel (a hatalmas hó és a kulturális túlkínálat dacára) az aktivitásukkal voltak nagyon is jelen.

Ezen kívül egyfajta hírvivõi szerepet tulajdonítok magunknak, egyrészt vittünk egy kis Nyugat-, északnyugat-Európát a keleti végekre, de legfõképpen hazahoztuk és többeknek újságoljuk azt a tapasztalást, hogy milyen odaadással, emberséggel, tartással találkoztunk a távoli Hargitában.

HarcsaHal
2010.02.14. 22:13:40
huh, hát több mondandóm is van.
ez az utolsó adás a biztosíték kiverés küszöbén volt gondolom többeknél. most hallgattam az archivumból. laza ez a Linda lány de nagyon. nem mondtátok, hogy milyen mûsorba megy?
gratula djgospelnek!
meg Viktornak is, hogy megörökítette az utókornak.
meg jó volt a cikk a Jeligében :-)
illetve mikor mutatjátok be a feltörekvõ új slágereket végre?

HH

kage
2010.02.10. 17:59:42
www.gospelcafe.hu

2010. 02. 11. csütörtök, II. évf. 47.

Karnevál

Itt a farsangi, karneváli szezon, szombaton indul a legnagyobb és leghíresebb a Riói Karnevál. De mostanság rendezik meg a Mardi Gras-t, a velencei karnevált, és hazánkban a Busójárást is.
Miért kell erre figyelnünk, mert ezek a megújulás ünnepei, beindul a természet megújulása.

Vendégünk Fekete Linda színész, énekes, táncos a Rio Brazil és a Grupo Bahia Samba énekese, számtalan nagysikerû színdarab és film szereplõje, aki sok-sok évet töltött Brazíliában és a brazil zene avatott elõadója. Vele beszélgetünk színházról, Brazíliáról, a karneválról és sok mindenrõl.

A korongokat DJ Senor pörgeti, válogatván a brazil zene legjavából. (persze sok idõ nem lesz rá)

Mûsorvezetõ Kelemen Gábor Kage, Rédl Ádám és Bíró Zsolt azaz Dj Gospel.

Ruzsa Vktor
2010.01.29. 00:31:59
Kedves Hallgatóink! Szolgálati közelmény: a Cvil Rádió Kuratóriumának döntése alapján a 2009-es év Civil Rádiósa Bíró Zsolt! A tegnap esti ünnepségen általam Zsolttal készített interjút 2010. február 3-án este 20:00 órakor kezdõdõ Fillagória - A védett közösségi tér címû mûsorunkban hallhatják/hallhatjátok (10 percben)! Szeretettel és tisztelettel gratulálunk!


További sok sikert, nagy kalappal, sok szép estét kívánunk Zsoltnak, és munkatársainak, Anettnek és Kelemen Gábornak szeretettel!

HarcsaHal
2010.01.14. 23:31:56
na jó csak poén volt kage, bocsi.

jövö héten mi lesz a teritéken?

ebbe a forumba csak te meg én irogatunk?

mindenki punnyadt, vagy mi?

HH

kage
2009.12.30. 12:14:25
De még mielõtt elfelejteném!
JANUÁRTÓL CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT jelentkezik a mûsor.

Addig is www.gospel.hu és www.gospelcafe.hu

kage

kage
2009.12.30. 12:12:41
Na ezen én is el szoktam gondolkozni...

HarcsaHal
2009.12.21. 12:24:12
most hallgattam az archivumból a cafét.
anett egyedül is állja a sarat. kell még ide az a sok másik mûsorvezetõ? ;-)

na jó ez csak vicc. mi lesz most szerdán?

hh

kage
2009.12.16. 10:49:54
Az aktuális mûsorunk és játék a:
www.gospelcafe.hu oldalon.

kage
2009.12.09. 18:13:23
Végre Kizz és Anett az éterben, jó a mûsor, na.

KriZ
2009.12.08. 19:48:50
Holnapi adásunkban rövid utazást teszünk az Atlanti-óceán túloldalára, a gospel õshazájába és a legfrissebb fekete gospel zenékbõl szemezgetünk. 2009. legnépszerûbb dalait mutatjuk be egyenesen amerikából, a legjobb eladást produkáló lemezekrõl. A sok „leg” reméljük a Gospel Café hallgatóinak is tetszeni fog olyan gospel nagyágyúk elõadásában, mint CeCe Winans, Smokie Norful, a Clark Sisters vagy épp Fred Hammond. Az élõ adás eheti mûsorvezetõi Durkó Anett és Csapó Krisztián lesznek, akik egy vadonatúj hazai formáció frissen megjelent lemezérõl is beszélgetnek majd a csapat vezetõjével, Dobner Illéssel. A fiatal énekes/gitáros/dalszerzõ elsõ albumát múlt hét végén mutatták be az egyik belvárosi klubban, Illést kérdezzük a múltról, hatásokról, jelenrõl és a jövõbeni tervekrõl is.

Tartsatok velünk, kérdezzetek sms-ben az adás alatt vagy emailben a gospel@civilradio.hu-n!

ui.: Visszajöttem. :) Örültök?

kage
2009.12.02. 17:58:29
Na sehol? Ki?

kage
2009.11.25. 17:54:55
huh mester' Bárkivel szívesen aki bejön a stúdióba. De pont a Cotton Clubot említed, háát az meg nekem az. A gospel nem zenei stílus kérdés. hanem irányultság kérdése. Csíkmester nem gospelzenész, de ez nem jelent értékitéletet. Hallgass ma minket, kerõljõk a nyálas dolgokat, remélem sikerül is.

kage
2009.11.18. 18:09:47
Csík mesterrel, lesz egy teljes órás mûsor, mert múltkor sajnos csak éppen bele tudtunk kezdeni...

kage
2009.11.18. 18:08:25
Szia, mester, nyálas? hmm lehet de mit értesz ez alatt? Viszont ha sokáig hallattad az már mi köszönjük... de tényleg, mond mert fontos minden vélemény. (amúgy pont a nyálasságot kerülnénk, de lehet éppen emiatt lett olyan?)

kage
2009.11.04. 13:08:42
www.gospelcafe.hu ha minden igaz ma eredménythírdetünk, ha megérkezik a végeredmény a sorsolóbizottságtól!

Ma este, ilyen még nem volt....

Égi lovas - gitárral

Johnny Cash énekes életében jelentõs szerepet játszott a gospel, ezt is a saját személyíségére formálta.

Vendégünk Kelemen Sándor zenekritikus

kage
2009.11.04. 13:06:16
Krizz, zenél egy tengerjáró hajón, idõnként jelentkezik, várjuk vissza.

kage
2009.10.28. 22:00:14
Uh, Toto? szeva! Na azt elfelejtettem mondani, hogy a www.gospelcafe.hu oldalon sok videó is fent van az említett vérgospelbõl. kage

Toto az Õrségbõl
2009.10.28. 18:58:28
Jó estét! Ma hallottam a mûsort elõször, de ezentúl szerdánként én is a gép elõtt leszek! gratula minden közremûködõnek!
Toto

HarcsHal
2009.10.28. 17:56:03
mikor lesz KriZ?

úgy eltünt........vagy lelépett?????????

kage
2009.10.28. 14:07:05
Újra Soul!

2009. 10. 28.

Mindenkit érdekel, hogy mit hoz a jövõ?

(csak beszélünk sokmindenrõl, csak úgy...)

Bennünket is!

Meglepetések a stúdióban, üzenünk mindenkienk aki hallgat minket. (annak is aki fog)

Mûsorvezetõ a két arc, dj gospel, és dj kage.

Tegyetek fel ti is kérdéseket az adás ideje alatt a

06 30-228-9800 sms számon, de a fórumra is írhattok. Válaszolni fogunk rá.

és...még mindig játék! 

Kirk Franklin Budapesti koncertjére nyerhettek jegyeket a játékunkban figyeljétek az adást.

kg
2009.10.21. 18:50:25
Szia.
23. án fél 4 kor lesz a film vetítése.

HarcsaHal
2009.10.21. 18:35:13
Szevasztok!

mikor lesz az a film pontosan az Urániába?

elõre is köszi!

HH

DJ Gospel
2009.10.21. 18:34:03
Kedves Mester41!

Nagy igazságokat írsz!

a társas életnek és az egyedüllétnek is megvan a maga kis hátulütõje.

Még a nagy Pál apostol sem tudott lándzsát törni egyik mellett sem....

a lényeg, hogy te megtaláld abban az állapotban az élet szépségeit és a boldogságot amit választottál magadnak.

Én a nem jó az embernek egyedült választottam.
Bár hatan kissé sokan és zajosan vagyunk néha, de el kell mondanom: nem bántam meg!

barátsággal,

DJG

kage
2009.10.14. 19:54:15
Én csak csendben mondom, én megtaláltam már, hálás is vagyok nagyon.

DJ Gospel
2009.09.29. 16:43:45
Kicsit megcsappant a forum látogatottsága.
Igaz mi hayagoltuk el elsõrenden.....
szánjuk, bánjuk!

de szerdán ismét Gospel Café.

Téma a hangfoglalás és az Amaro Del csapat.

részletek:

www.gospel.hu

kage
2009.09.24. 00:15:02
a skype név Gospel Café Rádió

éppen adásban írtam be,
ezentúl az adások alatt Skype is lesz,
de csak az adások alatt.

kage

harcsahal
2009.09.23. 18:54:08
skype?

és milyen név alatt?

érdekes volt ez a két fiatal.

kage
2009.09.23. 18:51:43
M&M Marci és Márti

skypon is elértek gospel cafe

Harcsahal
2009.09.23. 11:22:05
Köszi kage. kaptam.

Csikósék tényleg jók voltak. micsoda hangja van annak a nõnek.

ma ki lesz a vendég?

kage
2009.09.02. 16:57:07
Mindjárt kezdõdik az adás, ma interaktív és ide is lehet írni.

gabriell
2009.08.28. 19:51:03
Nagy itt a csend? de miért! Csikósék jók voltak.

kage
2009.08.14. 21:17:49
Tegnap vendégünk volt Mandel Róbert és átmentünk LatinCafé ba, és folytattuk a fesztiválrádiózást, hiszen itt volt Anett és belesett Nyiba is a studióba és egy jót beszélgettünk MINDENRÕL. zene alig vóót, és az is csak alattunk töbnyire, de jó vótnagyon, hallgassátok vissza. kage

kage
2009.07.19. 23:02:12
www.gospelcafe.hu
fenn van a fesztivál programja részletesen

Dörögdi Fesztivál Gospel programja a Gospel Café szervezésében

Mi ott leszünk, gyertek...

kage
2009.07.19. 23:00:02
Harcsahal! remélem kaptál válaszokat a tánccal kapcsolatban? kg

Jozé
2009.07.09. 02:47:52
sziasztok

a rockadás anyagát bemásoltam a Gospel Café könyvtárába

HarcsaHal
2009.07.08. 16:11:30
Tánc?

na ez érdekes mûsor lesz!

lenne egy két kérdésem pl.

mikor fogadja már el az egyház hivatalosan is a táncot bevett érintkezési formának?

és miért rossz dolog az, amikor Dávid király állítólag szinte meztelenül is gyakorolta?

kage
2009.07.05. 23:21:00
De nem felejtjük el a megígért riportjainkat sem, 15.-én Anett vezeti a mûsort és minden ígéretünket be is váltja. Lesz Gáspár Laci riport és sok érdekes dolog, hogy pontosan mi legyen titok még egy kis ideig.

kage
2009.07.05. 23:17:50
ééés ismét szerda, 8.-án este 6-tól két vendégünkkel Králl Csaba tánckritikussal, és Lengyel Péter koreográfussal beszélgetünk, egy jó adag gospel elfogyasztása közepette, a táncról. Kell-e, lehet-e táncolni, azoknak akik Istent szeretnék tisztelni. Vagy szaladjunk ki e hír hallatán a világból is? Hogy is van ez?

HarcsaHal
2009.07.03. 22:30:32
Kicsit leállt itt az élet, pedig a Chikkenes mûsor jó volt.
külön köszi, hogy hagytátok végig a számokat.

jó kis rocklemez lett ez, BiZz. ne szídjad!

BiZz
2009.06.23. 23:21:12
Köszi mindannyiunk nevében Reca!

és várunk minden mûsorba!!!!

SMS 06-30-2289800

Holnap folytatjuk az újságírás rejtélyeit a Family magazinnal.

és interjút ad az Amnesztia is!

HarcsaHal
2009.06.23. 23:19:03
Kösz kage a linkeket.
most már étrem mirõl beszéltetek...

HH

reca
2009.06.17. 23:15:38
Dejó volt most! Meghallgattam utólag.
Csak így tovább!

KriZ
2009.06.16. 13:03:59
A holnapi adásban beszélgetünk Gáspár Lacival a június 22.-i koncertje kapcsán és telefonon interjút készítünk Friderikával is.
Mindehhez persze nagyszerû gospel zenék társulnak az Egyesült Államokból és hazánkból.

A stúdióbeli csapat ezúttal:
BiZz, kage és KriZ

www.gospel.hu

Jozé
2009.06.06. 19:11:37
szia BiZz!

küldtem emailcímet és telefonszámot

elvileg kedd délután benn leszek
találkozhatunk benn is
vagy valamikor máskor is
most talán egy kicsit kevesebb munkám lesz

kage
2009.06.03. 17:31:30
Ki lett a nyertes a játékban?

kage
2009.05.28. 12:38:19
http://gospelcafe.hu/link.html

az ígértemhez híven kint vannak a közösségi zenével foglalkozó linkjeim a gospelcafe.hu oldalon, nézzétek meg és mondjatok véleményt itt a fórumon.

kage
2009.05.27. 23:42:51
Mit jelent - minek a rövidítése - "Smitty" nevében a W betû?
Mióta ismerik el szélesebb körben is Michael W. Smith tehetségét?
Hányszor adott koncertet a zenész a régióban?

A kérdéseket és a válaszokat jó összekeverve megtalálhatjátok az interneten.
Én csak egy címet mondanék: www.gospelradio.extra.hu.
Minden részletes infót és a játékba bekapcsolódó oldalakat megtalálhatjátok itt.

Helyes válaszokat az egyjegy@gmail.com címre várjuk!

KriZ
2009.05.22. 10:34:27
Gospel Café, 2009. május 20. - I. RÉSZ
http://www.civilradio.hu/archivum/2009_05_21_06_00_01.mp3

Gospel Café, 2009. május 20. - II. RÉSZ
http://www.civilradio.hu/archivum/2009_05_21_06_30_01.mp3

harcsahal
2009.05.20. 18:33:26
Egész jó a mai adás. vagyis nagyon jó!

Anett feldobja az egészet.
Tök jók ezek a telefonos interjuk is.

nem is tudtam, hogy ilyen jó hangú énekesnõink vannak...

KriZ
2009.05.20. 12:56:39
Ma este Gáspár Lacit is kérdezzük a Gospel Café adásában.
A heti mûsorvezetõk: Durkó Anett, Kage és KriZ
A heti szerkesztõ: KriZ

Hatkor találkozunk az éterben vagy a neten! ;)

kage
2009.05.17. 21:51:37
Addíg is egy saját szervezésû zenei workshop fotóit itt láthatjátok:
http://lpmusic.hu/galeria8.htm

A KUBAI CLAVE vándorútja Afrikától Amerikáig

A Dely család workshopja

Dely István Magyarország és Közép-Európa elsõ, máig legendás hírû, harminc éve Kolumbiában élõ kongásának, élõ zenével és képekkel illusztrált, elméleti és gyakorlati elõadása az afro-latin ütõhangszerek kevéssé ismert, kiaknázatlan területeirõl. (Kolumbia, Kuba, Haiti, Puerto Rico, Guadeloupe, Garifuna, Surinami, Brazília)

>>> Leonor Dely ének, David Dely fúvós hangszerek, Shango Dely ütõhangszerek.

BiZz
2009.05.16. 13:22:13
ezt már szeretem. pörögnek itt az infók.

Petrov! keresd meg a páros hét szerdánál. végül is ugyanaz megy le csüt reggel felvételrõl!

üdv,

BiZz

kage
2009.05.14. 14:37:11
Ok akkor összerakok egy háttér anyagot videókkal a gospelcafe,hu ra de kérek egy kis idõt.

de addíg is a Changüi

http://www.youtube.com/watch?v=8ZGek0v-YjQ&feature=related

kage
2009.05.14. 14:30:27
Kéne, hogy legyen ismétlés, nem tudom mi történt. De a tegnapit meg tudod hallgatni még 2 hétig.

kage
2009.05.14. 14:28:49
Anett fog jönni ezentúl mikor ráér, örömmel látjuk, remélem ti is.

A tegnapi egy kivételes adás volt, ilyen ritkán lesz de lesz.
A sok gospel között nem árt kitekinteni mi történik a nagyvilágban. Mert a világ sokszínû és rendkívül sokrétû.

Petrov
2009.05.14. 14:21:37
Ma reggel elmaradt az ismétlés?
Vagy az már nincs?

Néha nehéz kiigazodni a hangtárban.

kövi
2009.05.13. 19:02:34
Anettal kicsibb lágyult a mûsorvezetés.

jó hogy eljött! tényleg lesz máskor is.

ez az indián reagge nem semmi.

több gospel???

pedig jöhetne!

üdvözlettel,

KöviG

harcsahal
2009.05.13. 18:20:15
mi ez a csambui vagy mi?

van valami youtube videotok róla?

BiZz
2009.05.13. 12:48:07
És a mai adáshoz egy link:

http://gospelhu.blogspot.com/2009/05/magyar-gospel-tortenete.html?showComment=1242211140000#c1030619105194544142

olvasgassatok bele

egyre nehezebb matek feladványok jönnek itt a hozzászólás ellenõrzésben ;-(

BiZz
2009.05.13. 12:45:48
Jozé!

köszi, de még nem úsztad meg :-D

találka május végén vagy juni közepén.
irj egy mailt a címemre a telszámoddal és egyezkedünk.
Fonó szerda este mûsor elött öttõl? vagy?

Jozé
2009.05.12. 23:32:40
nincs mit
örülök, hogy segíthettem

kage
2009.05.12. 20:26:25
A Gospel Café mûsorán szerda 18.00
A közösségi zenei mûfajok

Montreal Jubilation Gospel Choir, gospel
Abraham Laboriel, Justo Almario, Alex Acuna: Samba
Tradicionális kubai son és changui feldolgozás, kortárs latin
Manecas Costa: Fundu di matu, afrika
Baka Beyond: Wandering Spirit
Fanfare Ciocarlia: Alili, gipsy
Ojos de Brujo: Tesoro, flmenco
Jorge Aragao: Preto, Cor Preta, forro, samba-bossa
Apache Indian: Om Numah Shiwaya, indian reggae
Gwana Diffusion: Ya Laymi, arab

kage
2009.05.12. 20:15:06
Kiteszem a tracklistát a Gospel Café oldalra is. Meg ide is.

kage
2009.05.12. 20:10:17
Jozé! Nagyon kösz holnap leszedem, Szerdán 18.00 Gospel Café és wilágzenérõl beszélgetünk olyan szemszögbõl hogy a gospel egy közösségi mûfaj.

Jozé
2009.05.12. 18:05:03
a zene bemásolva egy Gospel Cafe könyvtárba

Jozé
2009.05.12. 10:40:16
volt egy hangyányi szabadidõm
behúztam a cd-polcról a ritkább felvételek egy részét a gépbe

nálam van egy pendrive-on
ha megyek du a stúdióba megkérem a technikust (valszeg Zoli lesz) hogy másolja be nektek a gépbe

---

találkozhatunk személyesen
mikor szoktál ráérni?

---

Értékmegõrzõ

BiZz
2009.05.12. 10:00:33
EgyHallgató!

sajnos vannak napok, amikor nincs technikusi felügyelet a rádióban - tipikusan vasárnap - ilyenkor az adásgép megy. néha meg nem megy............
a kritika jogos, de épen pénzhiány miatt kevesebb a technikusi jelenlét, és gyengébba technikai háttér.....
ha nem adsz :-)))))))))) még gyengébb lesz :-)))))))))
de most komolyan, minden forinttal ebben segitesz.

én spec nagyon örülnék, ha lenne vasárnap technikus.
nekem aznap van 2 mûsorom is, ami így mindig konzerv....pedig jókat dumálhatnánk, akár veled is....

BiZz
2009.05.12. 09:56:19
Jozé!

1000 köszi. add le a nevemre Ádámnál vagy a technikusnál. de majd ird meg kinek is adtad.
mikor talizunk személyesen is???????????
jó volna eszmét cserélni.
melyik a mûsorod?

Mire kéne az 1%?
2009.05.09. 16:26:23
Kedves egy hallgató!

Például olyan eszközökre, amikkel elkerülhetõ egy áramkimaradás okozta leállás. Esetleg arra, hogy éjszakára biztosítható legyen a felügyelet... stb.

egy hallgató
2009.05.09. 08:15:46
Már második alkalommal fordul elõ, hogy amióta bele bele hallgatok a civil rádió mûsoraiba, nincsen adás. Semmi. Még zene sem. Ilyenkor mit csinálnak? Vagy mit nem csinálnak? De,azért az 1%-nak örülnének...
Minek? Hogy néma rádiót hallgassunk?!

Jozé
2009.05.08. 00:51:05
elvileg kedden megyek a stúdióba
le tudnám adni a zenecsomagot

feltéve ha addig lesz annyi idõm
hogy elõvegyem a CD-ket...

sn kage
2009.05.07. 23:47:01
hah! egy kicsit nem figyelek és tessék, egy csomó jó ötlet... hozzátok a zenéket. Éss figyeljetek jövõ hétre, sajnos a cigányzene/romazene mûsor nem akkor lesz, de lesz helyette, olyan zene hogy, na majd meglátjátok, ha egyszer a kezem ügyébe kerül az éter. Tõlem megszokott módom kicsit kinézek...

BiZz
2009.05.07. 20:55:40
Közéteszem egy kedves Hallgatónk levelét, melyet Szalai Kati vendégünknek írt.
Talán nem haragszik meg érte...de ha igen, akkor is olyan jó gondolatokat írt, amik sokakat érdekelhet.
(engem is például:-) nah, név nélkül, aztán ha vállalja beszól, ha nem akkor meg szégyellem magam, de nagyon.

szóval:

.....Most hallottam a rádióban egy mûsort, melyben - egyébként nagyon szimpatikus
módon - a könnyû és komoly zene összevetésérõl (is) csevegtetek.
Ehhez a témához gondoltam hozzá(d) szólni :-)
Az .... szintén komolyzenész (csellista és zongorista) és fõleg komolyzenét
hallgat. Én (is) komolyzenén nõttem föl, majd késõbb mentem el könnyûzene
irányába. (zenész lettem... stb)

Én szeretem a könnyû és a komoly zenét is és értem azt is miért nem érti
egymást a két tábor: Azt keresik egymás zenéjében, amit a magukéban értéknek
tartanak. Csakhogy a két zene "másról szól"

Más-más hatást/célt kíván elérni egy könnyû és egy komolyzene.
A komolyzenész hiába keresi az összetettséget, érdekes megoldásokat, a
sokszínüséget egy könnyûzenében, mert annak ez nem is célja és ezért csak
ritkán találhatók meg ilyen elemek bennük.
A könnyûzene hangulatokról, érzések kifejezésrõl és ezek megteremtésérõl,
átadásáról szól elsõsorban.
Ami értékes benne, az az, hogy mennyire ki tud fejezni egy adott
érzésvilágot, mennyire magával tud ragadni egy ilyen hangulatba (azt aki
érti és amúgy is rezonál arra a "feelingre"). Érdekes, hogy ezt a hatást sok
összetevõ hozza létre, sokszor nüanszok, melyeken áll vagy bukik a dolog: az
énekes hangja, hangszíne, elõadásmódja, az egész zene megszólalása
(hangtechnikus szerepe!), a szöveg érzelemvilága, zenei megoldások ( melyek
komolyzenei füllel hallgatva túl bugyuták, sablonosak, túl egyszerûek)
Megfigyeltem, hogy egy könnyûzenei dalt nagyon nehéz úgy
elénekelni/megcsinálni/reprodukálni, hogy az jó legyen. Hogy "mûködjön" a
szám.
Pont ezek miatt a nüanszok miatt.
Szóval a könnyûzene nem arról szól, amit egy komolyzenész legtöbbször keres
benne és ezért az õ számára élvezhetetlen.
és nem igaz, amit a hallgató mondott, hogy csak szórakoztatásra szánt
dalokról van szó. Nagyon sok könnyûzene íródott (és játszák máig) komoly,
mély mondanivalóval, ismeretterjesztés, figyelemfölkeltés céljából, de sok
más szempontból is születtek "számok".

Ezen túl, ha bonyolult és érdekes, sõt szokatlan megoldásokra, összetett
zenei felépítésre vágysz, akkor hallgasd meg a Dream Theater: Images and
words c. lemezét.

(páratlan és változó ütemek, ritmus és dallam-többszólamúság, hosszú
zeneszámok, váratlan fordulatok, 5-6 zenei részbõl összetett darabok, stb)
Azért ezt, mert a többi lemezük messze elmarad ettõl - szerintem.
Remélem nem veszed kioktatásnak, vagy a "könnyûzene védelmére" írt
kisbeszédnek :-) csak eszemben járt a rádiómûsor alatt és gondoltam
elmondom.....

BiZz
2009.05.07. 20:30:32
Jozé!

Jöhetnek a régi felvételek.
nem biztos, hogy ebben a mûsorban, de egy hamarosan induló rockmûsorban nagyon is elférnek, sõt lesz egy hosszabb összeállítás a múlt zenéibõl, oda egyenesen kiváló lenne. mikor hozod???????????? :-D

a bárki által beszerezhetõk nem izgalmasak, mi is vagyunk bárkik, ha nem is akárkik :-)))))))

Jozé
2009.05.07. 16:14:37
például van több kazettáról bedigizett Matt Schellenberg albumom (Lelkes Állatok, Territorial Chant együttesekkel)

vagy Elõretolt Helyõrség zenekartól kazetta-albumom (Prazsák Lacival)

régi ODCS/Szeráf anyagok, amik anno csak kazettán jelentek meg

aztán tudnék szerezni eddig kiadatlan Részletkérdés dalokat

aztán van magyar nyelvû próbatermi demófelvételem az erdélyi Bene Regaz zenekartól, szintén ide tartozik egy csak mp3 formában létezõ promo Neon album (Gyógyszer / Medicine)

van egy The Last Chance Band stúdiófelvételem

illetve vannak egyéb, közismert, bárki által bármikor elérhetõ keresztény rockzenéim is (pl Rengeteg, Noel Richards)

BiZz
2009.05.07. 13:21:41
Szia Jozé!

hozhatsz. felvezetõ zenének tudnánk használni.
kikre gondolsz?

BiZz
www.gospelradio.extra.hu

BiZz
2009.05.07. 13:19:56
Szia Harcsahal!

köszi a szerk nevében! hát rock irányba csak ritkán tekintünk ki, de lesz azért néha az is. A gospel.hu egyelõre KriZ-t dícséri.

üdv!

BiZz
www.gospelradio.extra.hu

Jozé
2009.05.06. 20:53:07
sziasztok

a mûsor szerkezetébe belefér progresszív zene is?

tudnék segítségül vinni ritka felvételeket

harcsahal
2009.05.06. 20:22:33
és gart a gospel.hu -hoz.
tetszik. még a végén ráállok a lájtos gospel zenére
:-D

harcsahal
2009.05.06. 20:14:56
ez a Tóbi Mac agészen jó kis zenét nyom.

lesz még?

BiZz
2009.05.05. 22:50:34
Elindult hát a Gospel Café fóruma.

Ide várunk MINDEN , a mûsorhoz kapcsolódó bejegyzést.

Gospel Café, Tisztán Soul!



BiZz
Kágé
KriZ
James

www.gospelcafe.hu

Bíró Zsolt
2009.05.05. 15:44:06
Minden, ami gospel, a gospel tejajkú tudoraitól.




© Civil Rádiózásért Alapítvány
Vissza a hagyományos oldalra