Civil Rádió FM98
| Impresszum | Médiaajánlat | International | RSS

Műsorok | Hírek | Fórumok | Műsor archívum | A Civil rádióról | Közösségi rádiózás
Online adás: Modem / Szélessáv

Fórumok - Témák

Fórumok

 

Név:
E-mail:
Beírás:
Hatvankilenc plusz Nyolcvanöt egyenlő:

tech
2012.01.27. 11:11:58
Január 27-én a Disputa témája a jövő héten kezdődő Filmszemle lesz. Vendég Báron György filmkritikus. Reményeim szerint fél órára eljön Tar Béla filmrendező, a Magyar Filmművész Szövetség elnöke, és Janisch Attila filmrendező. Magyar filmzenékkel színesítjük a programot. Várom az érdeklődő kérdéseket. Zalka Ilona
Bővebb információ a Filmszemléről: http://43.magyarfilmszemle.hu/

Zalka Ilona
2010.09.21. 15:12:48
Szeptember 24-én a Disputa adása kapcsolódik az Állampolgári részvétel hetéhez. Vendégünk, Vercseg Ilona a Közösségfejlesztõk Egyesületének tiszteletbeli elnöke lesz, akivel a civil kurázsiról beszélgetünk. Mi a feltétele annak, hogy az állampolgár felismerje a saját helyzetét? H már megtalálta a civil szervezetét, milyen módon tudja mûködtetni? Ebben mennyire segíti az állam, vagy csak addig fontos amíg szavaz? A civil szervezeteket mennyire vonják be a döntések elõkészítésébe? Van valódi társadalmi párbeszéd? Az egyik megoldás lehet a közösségfejlesztés. Itt milyen lehetõségek és eredmények vannak. Izgalommal várjuk az érdeklõdõ és hozzászóló hallgatókat szeptember 24-én 10 és 12 óra között a Disputában. A mûsorvezetõk: Gyimesi Gábor és Zalka Ilona

Zalka Ilona
2010.07.01. 14:38:57
A Július 2-i Disputa vendége dr. Szarka István lesz. A beszélgetésünk témája az a változó ás gyakran "kényelmetlen" világ, amiben élünk. Tamási Áronnal szólva "azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne", és ezt az "otthont" keresi Szarka doktor, aki költõ, az Írószövetség és más irodalmi társaság tagja, sportoló, atléta, és aktív fogorvos. Reneszánsz ember a mai technokrata világban. Hallgathatunk majd verseket , kevés zene lesz és remélem sok hallgató. Várjuk érdeklõdõ telefonjaikat és természetesen a rádiók elé pénteken 10 és 12 óra között: Gimesi Gábor és Zalka Ilona

Ruzsa Viktor
2010.05.15. 17:10:04
Kedves Hallgatók!

Létrehoztam a "Civil Rádió - FM 98" közösségi oldalt a Facebook-on.

keressék és csatlakozzanak Önök is, és szóljanak hozzá mûsorainkhoz! Nem találják kedvenc mûsoraikat? A Fórumban van lehetõség új téma létrehozására.
Kellemes idõtöltést, és rádióhallgatást kíván szeretettel,



Ruzsa Viktor

(Handycap, Hangoskönyvóra, Fillagória)

Hajós Vera
2010.04.27. 16:19:36
már nagyon régen nem írtam be, hogy mi lesz hallható a Disputa szerdai adásában. Akkor most.

A CEO Magazin és az e-benchmartk.hu piackutató közös felmérés-sorozatot indított, hogy képet kapjunk arról, hogy az ország köz- és non profit szféra szereplõi mennyire hitelesek az állampolgárok szemében. A felméréssorozat négy területre terjed ki:
1. Üzleti szféra
2. Média
3. Kormányzat, önkormányzat, köz-, és államigazgatás 4. Nem kormányzati szervezetek, civilszervezetek

Lehet készülni kérdésekkel, hozzászólásokkal délig.

mester
2010.02.09. 11:52:21
nagyon helyes igörény. ennek érdekében a Civil Rádió beengedte a szennybrigád egyik oszlopos tagját Aczél Endrét.

igörény
2010.01.20. 18:47:41
az idén el lesz takarítva ez a szennybrigád! utána indulhat a rend teremtés

Ruzsa Viktor
2010.01.18. 16:42:25
Kedves Ide látogato Hallgatók!


2010. január 20-án szerdán este 20:00 órától (ismétlés január 27. szerdán du. 14:00 órától) hallható Fillagória címû mûsorunkban vendégem: Dávid Géza, a Lágymányosi Spari Kajak-Kenu Egyesület vezetõje lesz, aki 2009. decemberében munkásságáért Pannon Példakép Díjat vehetett át. (Az Egyesület tagja volt a két éve tragikus hírtelenséggel elhunyt olimpiai bajnok Kolonics György is, az eset kapcsán, a hírtelen szívhalál megelõzése érdekében az Egyesület 2010. január 13-án defibrillátort kapott). Géza bácsi munkájáról, a magyar kajak-kenu sport történetérõl, a világ élvonalában elfoglalt helyérõl, a jövõbeni tervekrõl beszélgetünk. A január 20-i mûsor terveink szerint élõ lesz, minden észrevételt, hozzászólást szeretettel várunk elérhetõségeinken!

Kellemes rádiózást kívánok szeretettel!

Hajós Vera
2009.11.10. 18:08:20
11.11-én 10 órától az új típusú influenza oltásról lesz szó, pro és kontra. Igyekeztem összeszedni minden aggályt és összeesküvés elméletet a témában és meghívtam szaktekintélyes virológusokat, akiknek ezeket majd jól felteszem. Akinek errõl véleménye van, az kapcsolódjon be a mûsorba!

kérdés
2009.10.14. 11:04:49
Eddig milyen sikereket értek el?

kérdés
2009.10.14. 10:38:24
Valószínûleg hiányzik ennek a korosztálynak a közösség. A mentoroknak szerveznek közösségi prgoramokat? Mik, azok a kritériumok, amiknek meg kell feleniük a jelentkezõknek?

bonc-kerekasztal restaurátor
2009.09.21. 18:36:54
Ezt a liberális szar mûsort!

Egy unalmas prof-ról, aki elmenni Magyarország 56, visszajönni a váltás körül és megmondani a frankót, úgy, hogy hálásnak kell lennünk, mert "A Hajós Vera" elhozta õt nekünk! Ál-értelmiségi fröcsögés az egész! Ez a mûsorszerkesztõi-vendégi szemlélet határozza meg a közéletet, ami bulvárként kiszorít minden fontosat, azzal a mûsorban feltett kérdéssel, hogy mi a normális! Hát ti nem!
Normális korban nem készülhetne mûsor általatok, a normálisról!

Hajós Vera
2009.07.07. 17:34:20
a szerdai Disputában a vendégeim az anBlokk folyóirat munkatársai. A szerkesztõk azt a célt tûzték ki maguknak, hogy olyan témákat dolgozzanak fel, amik a mindannapok beszédtémáiban benne vannak. Miközben véleményünk, morális ítéletünk van ezekrõl a témákról, a többszempontú megközelítéssel nem bíbelõd(t)ünk. EDDIG. Az anBlokk idei elsõ száma a megfigyelési ügyekkel foglalkozik és egy másfajta beszédmód kialakítására vállalkozik. Tartsanak velünk!

Zalka Ilona
2009.05.22. 18:48:10
Kedves mester 41!
Már korábban próbálkoztam hasonló beszélgetéssel, ami az u.n. médiavilág körbejárását jelentette. Több vendégem volt média szakember. Az a vélemény alakult ki, hogy egy rádió vezetése azt kér fel mûsorvezetõnek, akit akar. Különösen igaz ez a kereskedelmiekre.
Egyébként nem Kuncze a legrosszabb az 5-bõl. Nekem éppen a profi Havas nem tetszik, mert felkészületlen, pökhendi. Kuncze legalább felkészül a témából, és ha nem értek egyet vele gyakran, az vitathatatlan, hogy érdekes vendégeket hoz. A témajavaslat egyébként jó, és gondolkozom egy ilyen mûsoron. Igzán nem provokatív megjegyzés, de a magyar könnyûzene nincs tarthatatlan helyzetben, a mûsor sem errõl szólt. Azt pedig, hogy ki való a könnyûzenébe nem tudjuk eldönteni, információ hiány miatt. Ön csodálkozni fog, milyen komoly zenei tanulmányokat végzett szerkesztõk mondanak és tesznek blödliket. Ami dönthet az a közönség. És most, a vita elkerülése végett, ne tessék jönni az izlésneveléssel, mert ez bizony, éppen a könnyûzenében nagyon illékony és változó. Az ötlet azonban kitûnõ, köszönöm.

Zalka Ilona
2009.05.22. 15:32:22
Tisztelt Fórumolvasók!
Nagyon sajnálom, de nem láttam jól az elõbb ezt a mezõt, így sok íráshibát vétettem, amiért most elnézést kérek. Talán most jobb. Remélem, azért érthetõ volt amit írni akartam. Köszönöm a türelmet. Zalka Ilona

Zalka Ilona
2009.05.22. 15:28:47
Tisztelt Mester 41!
Sajnálom, ha félreértette a omdanivalónkat, mert nem kérdõjeleztük meg a komolyzene fontosságát és azt sem állítottuk, hogy a felvetett kérdéskör ma a legfontosabbb, csak "disputáltunk" egy általunk fontosnak vélt kérdésrõl. nem csak könnyûzenérõl, hanem a magyar zeneérõl volt szó, legyen az könnyû, vagy komoly, és ennek megünneplésérõl. Valószínüleg bennünk volt a hiba, ha azt éretette, hogy a magyar zene kultúta galacsindobálás, Nem errõl volt szó, hanem egy gyereknep programja kapcsán hangzott el, megértem nem túl izlésesen, inkább zenét hallgassanak, mint galacsint dobáljanak. Azzal pedig egyetértek, hogy nem kellene a celebeknek elárasztani a könnyûzenét, de itt a zeneszerzõkrõl, iletve szövegírókról volt szó. Persze nem elválasztható az elõadóktól. A lényeg azonban, hogy mmindenféle zene kapjon lehetõséget a Magyar Zene napján, akár komoly, akár "könnyû". Köszönöm, hogy hallgatta az adást és kérem, ha tud telefonáéjon legközeleb, ha érdekli, amirõl beszélgetünk. Jó egészséget. Zalka Ilona

egy hallgató
2009.05.22. 12:13:33
Moog. Sajnálom a tévedést, de a Moog nem egy létezik, (legalabb, nem magyarul, és nem is angolul) mint szó, de ugyanúgy nem magyar a Moog, mint az említett ABBA együttes nem svéd. Jó lenne, ha kifejtette volna a vendég, mitõl magyar a Moog. És nagyon szomorú, hogy ennyire ismerik a Moog-ot külföldön, mint magyar együttes, és nem ismerik például Lajkó Félixet, de ugye könnyû a Moog-nek, ha a magyar állami költségvetés és kapcsolatrendszer áll a háttérben.

Ha lesz még egy mûsor errõl a kérdésrõl, javaslom, hogy olyan vendégeket is hívjanak meg, akik nem értenek egyet ezzel a kérdéssel, és nem csak olyanokat, akik azt gondolják, hogy a Moog-ot kellene tanítani az iskolákban, ráadásul olyan (magyar) gyerekeknek, akik még a nép-vagy komolyzenét sem tanulják már rendesen.

egy hallgató
2009.05.22. 11:49:14
Ezt nem gondolják komolyon, hogy attól magyar egy heavy metal (ugye nem is lehet lefordítani) szám, hogy magyarul énekelnek hozzá. Ez olyan, mint az Eurovision, amikor kiáll egy azerbajdzsáni lány, és egy angol pop dalt énekel. Ez egyszerûen szánalmas, ahogy szánalmas az is, amikor magyar zenészek jazz-t, rap-et vagy gospel-t énekelnek, fõleg angolul (és nem is mindig jól!). Elismerem, hogy nem lehet korlátozni a népdalra a magyar zenét, de ami nem a magyar kultúrkörbõl merít valamilyen formában (például Kodály , vagy Dresch Mihály) nem magyar. A magyar adófizetõk pénzébõl küldte ki most a külügyminisztérium a Mood nevû együttest, mint magyar együttes. A Mood „angolszász” zenét énekli, angolul. Nem hiszem, hogy ezt bármelyik más ország megteszi. Nagy rossz ötlet a rendhagyó óra, így is leépítik a komolyzenei oktatást az iskolákban.

Engem sokkal jobban zavar az, hogy az úgynevezett angolszász dömping IS silány. És az, hogy csak azt lehet hallani. Sokkal több zene is létezik, mint rock, pop és jazz. És igen is tematikus csatornék kellenek, mert Vivaldit (ahogy az egyik vendég mondta) összekeverni egy pop dallal egyszerûen bûn.

Sokkal fontosabb kérdés, hogy miért nem lehet most már magyar népdalt hallani a közszolgálati rádióban, és hogy miért mellõzik ugyanott olyan magyar komolyzenei zeneszerzõket, mint Liszt, vagy Veress Sándor .

Ui: Most jöttem vissza a Vajdaságból, és a szerb kereskedelmi rádióban (is) mentek szerb horvát népdalok.

Hajós Vera
2009.02.15. 17:01:30
Szerdán (február 18-án 10 órától) megint leszen Disputa. A mostani téma a kreatív írás, ami az íróvá válásos tanulást jelenti.

Olyan írok és költõk lesznek a vendégek, akik írni tanítanak olyanokat, akik írók és költõk akarnak lenni.

Hajós Vera
2008.10.13. 18:08:34
Hogy újra a Disputáról szóljon ez a topik...

A szerdai adásban az indiánokról beszélgetünk. A mûsor vendégei Mexikóban és Perúban, terepen járt kultúrális antropológusok. Élményeikrõl, a mindannyiunkban élõ indián képrõl és a ma valóságáról beszélgetnek a mûsorvezetõvel, aki maga is kultúrális antropológus.

Lehet kérdezni majd õket itt!!!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni
2008.10.04. 12:46:57
sálámonka, inkább eszt csippázzad:

"Bár ha ketten összeállunk, elég színesek tudunk lenni - különösen, ha megiszunk egy üveg ergoutout -, nem megyünk ki a mai Tarka Magyar címû rendezvényre (legfeljebb vicces résztvevõket fotózni, de az nem számít). Merthogy mirõl is van itt szó?

Úgy gondoljuk, nem másról, mint hogy azok az emberek és szervezetek, akik/amelyek eddig Gyurcsány Ferenc, illetve az õt mindenben támogató, de most látszólag bomlófélben lévõ MSZP-SZDSZ-szövetség seggében voltak, most kikukucskálnak kicsit. Sõt van, aki derékig kihajol, s úgy kiabálja: „Nekem semmi közöm ezekhez!” „Csak érzéki csalódás, hogy itt vagyok!” Mással nem lehet magyarázni, hogy ugyanabban a témában (kirekesztés-ellenesség) Gyurcsánnyal korábban nem éppen ellenséges figurák újabb demonstrációt szerveznek, mintegy elhatárolva magukat a munkásõr-chartától.

Mi tagadás, odabent már tényleg elviselhetetlenül büdös lehet.

De hát amikor bebújtak, biztos nem rózsaillatra számítottak. Ezért talán érdemesebb lett volna korábban kicsusszanni. Például akkor, amikor az említett koalíció közpénzen kampányolt az - ahogy õk mondják - „hátéemek” kettõs állampolgársága ellen. Úgy tûnik, a határon túliak nem elég tarkák, legalábbis a mostani aláírók közül kevesen ágáltak az õ - tényleges, állami szintû - kirekesztésük ellen. Vagy akkor is rugdalózni kezdhettek volna, amikor nem is olyan régen lovas rendõrök kardlapoztak egy másik elnyomott kisebbséget, a fideszes nagymamákat. Többségük akkor is hallgatott, s jó mélyeket lélegzett. Kellett a pár százezres vagy milliós állami támogatás, a megrendelések, a haveri kapcsolat a kuratóriumban, a jóindulatúan elbírált pályázat, a meghívás a fogadásokra, a kézfogás a miniszterrel. Ma persze, hogy a gazdi bukása biztosnak látszik, igyekszik mindenki kifelé.

Most azonban már késõ. Ha valaki sokáig bújkál egy seggben, az hiába slisszan ki, jó ideig óhatatlanul szarszagú lesz.

A sors iróniája, hogy a segg meg megy utánuk, s igyekszik visszatömködni õket. De ez már legyen az õ bajuk.

(Az itt elmondottak természetesen nem vonatkoznak a Védegyletre, a TASZ-ra, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületre és más, valóban tiszteletre méltó tevékenységet végzõ szervezetekre.)"

Ámúgy meg ittend olváshátod originálisban, he:
http://reakcio.blog.hu/2008/10/04/ma_sem_megyunk_el

kóhnzsiga
2008.10.04. 12:42:41
Ná miván kánálás, bészótá???

kanalas salamon
2008.10.03. 18:15:07
kisbuta te igazán szerény vagy. van mire...

kisbuta
2008.10.03. 10:56:05
Érdekes volt hallani, a Civil által is ajnározott Magyar Tarka felvonulásról elhangzottakat! Különösen annak a tükrében, hogy a megmozdulás alkalmat adott a mûsorvezetõnek a vele nem azonos politikai platformon lévõ Tomcat nevû bloggerbe való belerugásba. Na persze a Civil a politikailag semleges, szerintük.
Ugyanakkor együtt nyomul majd Gyurcsánnyal a szombati felvonuláson. A Civil számára nem tûnt fel, ami mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ezt a szerencsétlen rendezvényt GyF szerveztette magának a vele szimpatizáló "civil szervezetekkel", akik megpróbálták álszent módon politikailag semlegesnek feltüntetni a megmozdulásukat. Ugyanakkor a háttérben egyeztettek GyF-cel, aki be is jelentette, hogy a szervezõk felkérésére részt vesz a felvonuláson. Amennyiben a rendezvény nem egy MSZP-holdudvar rendezvény lenne, akkor abban a pillanatban, amikor GyF részérõl elhangzott "meghívtatok, hát megyek" nyilatkozat, lefújták volna az eseményt, menjen GyF magában, ha akar, de ne üljön rá a mi farvizünkre, de nem ezt tették!
Ugyanakkor a mûsorban nem hangzott el az a rendkívûl fontos tény, hogy ugyanakkor, amikor GyF bejelentette a részvételét, Tomcat lemondta a sajátját. Pedig ez az adást megelõzõ napon történt!
Ebbõl következõen nyilvánvalóvá vált, hogy akik szombaton a rendezvénnyel szembe tüntetnek majd, azok GyF által odarendelt provokátorok lesznek, nem pedig Tomvat és a vele szimpatizálók, mind ahogy a randalírozok mindig is GyF által pénzelt, a vele szemben tüntetõkhöz csapódó provokátorok voltak. Ezzel igyekezett alkalmat és módot találni a "jobboldali veszély" hangulat szítására.
Jajj, kedves Civil, hova lett a politikai éleslátásod?

Hajós Vera
2008.08.19. 16:39:26
Az augusztus 20-ai Disputa témája természetesen István királyunkról emlékezik meg. Vendégeimmel a szentté avatás okáról, a politikus döntésrõl, hogy miért a római katólikus hitre tért a magyarság, a Szent Koronáról és a Szet Korona tanról is beszélgetünk. Várok mindenkit, aki velem együtt a rockopera sugallta történelmi ismereteit és a középiskolai történelem tudását szeretné Szent Istvánról bõvíteni. A mûsor vágása közben elkövettem egy hibát. Aki észreveszi, az kap tõlem egy saját készítésû szilva-, vagy baracklekvárt. Tsók, a Hajós Vera

rainbow
2008.08.18. 20:30:21
engem elszomorít, hogy a sötét oldal felé húzó magyar hírlap dícséri a civilt.

MH
2008.08.18. 10:01:20
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=150945

Hajós Vera
2008.06.05. 16:24:39
Június 11-én, szerdán, az on-line társkeresésrõl indítunk beszélgetést a Disputában. Vendégem a témát kutató szociológus, Lõrincz László lesz. Szeretném a témát felbõvíteni a társkeresés egyéb csatornáival, amint tudom kik jönnek még, itt fogom megírni.

Már most érdemes gondolkodni kérdéseken, amit majd a mûsor alatt fel lehet tenni az ismert (?) csatornákon.

Hajós Vera
2008.04.29. 16:45:44
április 30-án, Hajós Vera és vendége Eszik Zoltán pedagógiai szakértõ arról fog beszélgetni, hogyan érheti el az iskola, hogy a folyamatos ellenõrzést kívánó kívülrõl irányított ember helyett, a társadalmi felelõsséget vállalni akaró, belülrõl vezérelt személyiségek jöjjenek ki az iskolapadból. Meg arról, hogy mi a pedagógia válasza a tanár-diák verésre? Szólj hozzá!!!

Kádár György
2008.01.05. 21:53:24
Engem egészen könnyû lenne boldoggá tenni.
Hadd legyen kétórás az Olvasómozgalom, és máris egy (vagy akár 4) boldog emberrel több lenne Földön. Nagyon megérné.

Bár mindenki ilyen egyszerû eset lenne, nem igaz?:)

Hajós Vera
2008.01.05. 16:46:48
9-én, szerdán megbeszéljük, hogy mi a boldogság? Kik boldogok és mitõl? Vannak született Fülesek és Tigrisek? Ezek a génjeinkben vannak, vagy tanuljuk õket? Vendég szakértõk is lesznek. Mondjátok el, hogy mitõl vagytok, vagy lennétek boldogok! Akkor szerdán 10-kor...

egy felháborodott hallgató
2007.11.25. 15:51:42
Kedves Nevelõtiszt! Végre nem én egyedül hívom fel a figyelmet Beke Jenõ minõsíthetetlen, ahogy írja "ordenáré" stílusára. A f-betûvel kezdõdõ szó nem igazán az irodalmi stílus jellemzõje. Beleértve a "mutyizás" kifejezést is. Zalka Ilonának nem kötelessége tökéletesen érteni a rádiózás technikai részéhez, de a téma mindenképpen aktuális. "Szánalmas, arcátlan, gyáva" csak sértegetni tud, ha nem tud észérvet felhozni a véleménye mellett. Ezért írtam egy másik helyen, hogy az ilyen stílusú hozzászólásokat, bizony bármennyire is demokrácia van, moderálni kellene. A mi a mutyizást illeti, feltételezhetõen csak irígykedik, mert õ nem nyer. Pedig a válasz többször is elhangzott a mûsor alatt. Ha pedig annyira okosnak gondolja magát, miért nem szól hozzá õ is érdemben a mûsorhoz. Rendkívül kíváncsi lennék rá.

Nevelötiszt
2007.11.24. 12:10:47
A CR-nak több célja és jónéhány küldetése van. Az örvendetes kivételek és a kevésbé jók együtt adják a teljes képet. Ilyen a közösségi rádiózás, ha a közösség tagjai csinálják.
Nem vitattam a hallgató véleményezési jogát, söt...
A stílusát viszot igen.

Beke Jenõ
2007.11.23. 18:39:59
Ezek szerint a Zalka féle Disputa testesíti meg a Civil Rádió küldetését és valósítja meg a célját!? Ez felettébb szomorú és szánalmas már ha így lenne igaz. Errõl gondolom a Civil Rádiónak is meg van a maga véleménye. Remélem lesz aki meghallgatja a mûsort és minõsíti majd Zalka prodokcióját!
A mai adás az antirádiózás mintapéldája volt, mind tartalmi mind pedig formai értelemben. Teljesen felkészületlen szerkesztõ, udvariatlan magatartás a vendéggel szemben, struktúrálatlan adásszerkezet, felesleges adathalmaz mûsor címén. Még azt sem tudta, mi az a zene, amit leadott:-) Amíg ilyen igénytelen, gyáva és arctalan bohócok dícsérik ezt és örvendenek ennek, addig a civil rádiózás marad ott ahol most van! Szerencsére vannak örvendetes kivételek, még ebben a mûsorsávban is!
A hallgatónak pedig jogában áll véleményt mondani errõl, mivel ez a szörnyûség az õ pénzébõl folyik. A Civil Rádió pedig nem rólam szól ahogy ezt Nevelõtiszt agyamenten gondolja, és nem rólam kell véleményt nyilvánítani, hanem az adásról. Persze vannak akik haszonélvezõi az effajta adásidõ pocséklásnak, mert mutyizhatnak a színházjegyekkel, legyalázva a játék hagyományát. Azoknak biztos tetszik az ilyen mûsor.

Nevelötiszt
2007.11.23. 17:02:06
Zalka Ilonának sok müsorát hallottam már. Örülök, hogy a Civil Rádióban csinál müsort, mert amit csinál az összhangban van a CR céljaival, küldetésével.
Ha egy-egy müsor kevésbé szinvonalasra sikerül (egyes hallgatók szerint), az böven belefér a közösségi rádió fogalmába.
Egyszóval: szerényebben, hölgyeim és uraim. És mégegyszer: a stilus.
Aki érdemben szól hozzá és aki nem, az is nyugodtan kifogásolhatja BJ ordenáré stilusát.

Beke Jenõ
2007.11.23. 15:22:08
Nevelõtiszt!
(Nomen est omen)
A személyeskedõ fikázáson kívül tudnál valami érdemit is írni, mondjuk olyat, ami a mûsorhoz, vagy az arról írt véleményemhez kapcsolódik?
Enélkül sajnos olyan maradsz, mind az amit védeni szándékozol. Szánalmas!
Ráadásul arctalan és gyáva!

egy hallgató
2007.11.23. 14:56:56
És mi lenne, ha egyszer érdemben is hozzászólna valaki BJ véleményéhez? Csak ez a folytonos kioktatás, hogy így kell beszélni meg úgy kell beszélni. Felnõttek vagyunk mind. Hát akkor próbáljunk túljutni a felületes jópofáskodáson.

Nevelõtiszt (?), hallottad Zalka Ilona mûsorát? Ha igen, akkor te mit gondolsz róla? Ha nem, akkor hallgasd meg és utána mondd el, hogy mit gondolsz róla. Ha nem is hallgattad és nem is fogod meghallgatni, akkor meg mi a jóistennek szólalsz meg egyáltalán?

Nevelötiszt
2007.11.23. 13:41:08
Értem, hogy Ön így gondolja kedves hallgatótárs. (Ettöl persze, mások másként láthatják.) De ahogy elöadja az ordenáré.

Irány vissza a suliba vagy egy másik családhoz. De valószinüleg már késö.

Beke Jenõ
2007.11.23. 11:34:41
A játék legyalázása pedig az a mutyizás, amit élõ adásban folytatott Zalka a betelefonálóval.
Ordenáré!

Beke Jenõ
2007.11.23. 11:08:03
Szívesen kedves Vera!
Ellenben a mai Zalka-féle pénteki disputa a rádiózás meggyalázása. (Éppen ez hallható.) Érezhetõen gõze sincs rádiókurátorként szerkesztõbizottsági tagként arról amirõl az igen izgalmas és szakértõ vendége beszél (mármint a rádiózás jövõjérõl).
Ez a Civil igazi mélypontja!
A bekapcsolt szánalmasan hosszúranyújtott beszélgetés teljesen szétcseszte a beszélgetés folyamatát. Csupa teljesen felesleges információnak tûnõ szófosás amit mûvel "tájékoztatás" címen.

a Hajós Vera
2007.11.17. 16:14:21
Köszönöm kedves Jenõ. Ha van javaslatod "izgalmas" témát illetõen, örömmel venném. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan én fogom megcsinálni. De elõbb-utóbb biztosan sor kerül rá. Úgyhogy jöhet...

Beke Jenõ
2007.11.14. 11:20:24
Na végre egy izgalmas DISPUTA!
Na de ehhez azért a Csernus dr is kellett:-)
Gratula maxima!

másik hallgató
2007.11.12. 10:06:16
Ennek mi értelme kedves Emese? Vagy ez a magvas véleménye?

Emese
2007.11.11. 20:21:33
vvvvaaaaaannn iiiiiitttttvvvvvvaaaaaaaaallllllllllllll

Emese
2007.11.11. 20:20:06
SSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZAAAAASSSSSSZ!!!!!

egy hallgató
2007.11.07. 10:42:03
Szinte minden szavatokkal egyetértek, de rendkívül károsnak tartom a négyes metróról való ilyen beszélgetést akkor, amikor már nem lehet semmit se visszacsinálni. Lett volna bõven idõ az ilyen típusú mûsorokra akkor, amikor még lett volna tétje. Ez így már csak okoskodás, semmi több.

Beke Jenõ
2007.06.15. 13:46:24
Gábor!
Az is a gond ezekkel a Kerékpárosklub mûsorvezetõkkel, hogy negligálják a nekik szóló bejegyzést. Hallhatóan végignézték a hozzászólásokat, de csak a nekik nyaló cimbik sms-ét olvasták be.
Ez - szvsz - egy olyan magatartás, ami miatt helybõl repülni kéne a rádióból. Az a helyzet, hogy amíg a volt fõszerkesztõtõl is ugyanezt tapasztalják, addig úgy gondolják õk is megtehetik.
Hallgasd vissza, ha idõd engedi, mit mondtak pl. az önkormányzatokkal kilakítandó esetleges kapcsolatokról.
Figyeld meg, hogy szakértelmet imitálva, hogy keveri a síkhülye mûsorvezetõ a szabványt a mûszaki leírással, azzal a kifejezett szándékkal, hogy a tervezõt és az építési hatóságot lejárassa.

Géczi Gábor
2007.06.15. 12:52:55
Egyetértek az elöttem beíró hallgatóval.
A gyalogjárda a gyalogosoknak készül/készült. Még a nagyon széles járdák esetében sem támogatom, hogy egy festékes vonallal bicikli utat válasszanak le róla. Sajnos ezt megteszik keskeny járda esetében is, ami agyrém (lásd Budán a Hengermalom út).
Hanem épültek bicikli utak és a sok autó miatt veszélyes az úttesten biciklizni, akkor nem az a megoldás, hogy a gyalogjárdán kerékpározunk.

A másik: remélem, jól tudom, hogy még mindig tartalmazza a KRESZ azt a szabályt, hogy a biciklis a gyalogjárdán, keresztezödésben, gyalogos átkelön, aluljáróban stb. le kell szálljon a kerékpárjáról és tolnia kell azt. Jó lenne, ha beszélnének róla azon nagyszámú kerekezö társaikkal, akik fittyet hánynak erre a szabályra. Ezzel "szennyezik" a környezetüket, holott pont ez ellen küzdenek.
Az együttélésnek vannak alapvetö szabályai. Legalábbis egy kulturált közösségben.

Beke Jenõ
2007.06.15. 12:04:08
A kerékpárosok hozzáértését és hozzáállását jellemzi a margithídi északi járdának a kérdése. Ez egy brutális baromság és tévedés. Ui. a gyalogosforgalom 90%-a ezen az oldalon zajlik. A járda pedig a gyalogosok számára épült. Itt a gyalogosok közül számos babakocsit toló anyuka közlekedik kószáló kisgyerekekkel.
Ez egy intoleráns vérlázító hozzáálás, ami a józan emberekben teljes ellenérzést vált ki.
Jelzem azt, ki fogok menni és megfigyelelm mi zajlik majd. Arra is számíthat minden kerékpáros aki bármit is vét, hogy a szamarát a Dunában találja! Ha esetleg sokat ugrál, magát is! Azt is jelzem, nem leszek egyedül!
:-)

Beke Jenõ
2007.06.15. 10:39:16
Ja, hogy valami pozitívat is írjak:
Egy kicsivel jobb, mint a Zalka Ilona féle szintén pénteki disputa.
Na de ha már ez is érdem, akkor megette a fene!

Beke Jenõ
2007.06.15. 10:34:33
A Kerékpárosklubban tragikusan buta vélemények hangzanak el. Sajnos mind a szerkesztõ, mind pedig a riportalanya sík...., totál dilettáns fröcsögés amit elõadnak. Ezért teljesen felesleges ebben a sávban 2 mûsorórát erre elpazarolni. Ezzel azért sikerül rendesen lealázniuk a bringás közösséget. Az is sajnálatos, hogy a médiában csak ilyen hozzá nem értõ fröcsögõket tudnak kiállítani.

Magyar Ádám
2007.05.15. 23:54:12

Ebben a fórumban lehet hozzászólni a Disputa mûsorokhoz.





© Civil Rádiózásért Alapítvány
Vissza a hagyományos oldalra